Udforsk fordelene ved Microsoft 365 værktøjer og apps

Et arbejdsliv med Microsoft 365

Effektivitet, hybrid-arbejde, produktivitet og samarbejde – resultatet for at en virksomhed får succes.

Ved at indføre Microsoft 365, som mange nok kender iblandt vores mest kendte programmer, er hele pakken en altomfattende løsning til at nå mål og arbejde produktivt.

Microsoft 365 kender vi som vores cloud baseret samarbejdsplatform, her abonnerer brugere, kunder, og vi selv på applikationer og tjenester efter behov.

På billedet nedenfor ses ikoner og samtlige tjenester udbudt af Microsoft, måske nye men også velkendte ikoner. I dette skriv, forklarer vi og giver overblik over udvalgte tjenester i 365-familien, der kan gavne dig og dine arbejdsprocesser.

Mange af produkterne du ser, kan alle købes i pakker eller enkeltvist, enten som selvstændigt abonnement eller ved download af den enkelte app.

Lad os tage dig med på en fortælling om de mange fordele ved Microsoft 365.

I begyndelsen af 2020 var vi vidne til en markant stigning i tendenser som fjern- og hybridarbejde. Her blev vi alle velkendte med sætninger såsom: ’Kan alle mute jer selv tak’, ’Du er stadig på mute’, ’Undskyld at min hund gør, PostNord er her’ eller ‘Jeg tror at Michael er frosset’.

I dag er den digitale kommunikation mere vante for os, når vi arbejder remote og online, hvor under lockdown, var vi tvungen til at lære Zoom, eller Teams møder at kende.

Samtidig med den digitale æra, er vores arbejdsstyrke blevet mere mangfoldig med arbejdsløsninger og repræsentation fra forskellige generationer, med forskellige behov, arbejdsmønstre og heraf større teknologisk indstilling.

For at følge med tendenser, i et hastigt krævende teknologisk og kunstig intelligens billede, er det vigtigt at sigte mod moderne teknologiløsninger.

Et større engagement fra medarbejdere og virksomheder, kræver en skræddersyet løsning i et hav af muligheder. For at imødekommende den løsning, har Microsoft 365 svarene på den moderne arbejdsstyrke.

Det digitale pus har spillet sin uundgåelige gang, i takt med behovet for fleksible arbejdstider, lokationer og forbindelser.

For flere kan accelerationen have været lige hurtig nok, men hvor samarbejde er at hente, forestiller vi os en verden hvor samarbejde er sømløst!

I denne verden blomstrer kreativitet, og produktiviteten er i top når Microsoft 365 som innovativ platform, hjælper virksomheder med at tackle udfordringer og hjælpe det mere fleksible arbejdsliv. 

Det handler ikke bare om at tilpasse sig den moderne arbejdsstyrke, men ligeså vel at forme fremtidens arbejdsmiljø og have lysten til at revolutionere måden, som vi arbejder på.

Velkommen til fremtiden..

Fordele ved Microsoft 365

Microsoft 365 er på grund af sin omkostningsfleksibilitet, egnet til alle størrelser af virksomheder, lige fra giganter til startups.

Især for små til mellemstore virksomheder er det en ideel løsning, som simpelt kan håndtere alle dine forretningsbehov.

Vi har sammensat en top 4 over fordelene ved Microsoft 365, som vi kommer ind på i denne blogartikel:

  • 1. Forbedret produktivitet
  • 2. Forbedret samarbejde
  • 3. Kunstig intelligens
  • 4. Skybaseret lagring og tilpasset løsninger

Forbedret produktivitet med MS365

Hvad er Microsoft 365 og hvad kan vi med det?

Tidligere kendt som Office 365, er det fortsat en produktivitets- og samarbejdspakke til virksomheder, som tilbydes af Microsoft.

I hjertet af Microsoft 365, og hvad mange anser for grundessensen af Microsoft, finder vi værktøjer og tjeneste som mange af os længe har benyttet. Det kan være apps som Word, Excel, OneNote og PowerPoint, som vi har brugt måske før vi overhovedet kaldte dem apps.

Men Microsoft 365 er mere end blot et sæt af velkendte kontor- og studieværktøjer.

Det er et univers af innovation og muligheder. Der konstant søger optimering for brugervenlighedens gavn.

De forskellige apps hjælper enkeltpersoner og virksomheder, til oprettelse af professionelle dokumenter, præsentationer og være en altomfattende løsning til at dække arbejdsbehov.

Forbedret samarbejde med MS365

Først og fremmest nævner vi Teams.

Med et værktøj som Teams kan vi bryde barriererne for samarbejde på tværs af platforme, på tværs af grænser og tidszoner. Kommunikation når den højde vi er villig til at hæve den til.

Vi kan deltage i virtuelle møder, chatte, deler filer, organisere og foretage opkald overalt i verden.

Med en centraliseret dokumenthåndtering, tilbyder Teams en fælles platform til at gemme, administrere og arbejde fælles om filer og dokumenter. På et centralt sted samles kommunikation og arbejde, frem for at have det spredt på forskellige enheder eller steder.

Målet er enkelt, at skabe en forbindelse og tæt samarbejde i en hybrid verden hvor vi vægter trivsel, effektivitet, sikkerhed og tilgængelighed højt.

Alle medarbejdere og medlemmer af den enkelte Teams kanal, kan få adgang til fælles dokumenter og filer, fælles chatrum og virtuelle møder, organisering og personlig direkte kontakt.

Ikke sagt med det, at menneskelig kontakt må negligeres, men at give medarbejdere kontrol over egen sted- og tidsstyring har vist sig produktivt.

Microsoft 365 tilbyder udover Teams, apps som Outlook, OneDrive og SharePoint, som hjælper os i samarbejde med filer på afstand, alt i mens vi kan holde kontakten via beskeder og videoopkald.

 

OneDrive er en cloudbaseret filopbevaringstjeneste, der tillader af brugerne kan gemme filer, dokumenter og billeder i skyen, og få adgang til dem fra enhver placering med internetforbindelse.

Du er sikret ikke at miste dit eller dine kollegaers arbejde. Tjenesten kommer med forskellige funktioner for kollegaer at kunne dele filer og let samarbejde i realtid.

 

SharePoint fungerer mere som en webbaseret samarbejds- og indholdsstyringsplatform, der tilbyder et centraliseret sted, hvor kollegaer, lidt på samme måde som i Teams, kan oprette, gemme og administrere dokumenter, lister og andet relevant indhold. 

Platformen tilbyder en mere omfattende organisatorisk struktur, til at dele og samarbejde om indhold, relevant for hele virksomheden.

De tre ovennævnte er forskellige tjenester udbudt af Microsoft 365. De kan integreres med hinanden, fx Teams kan bruge OneDrive til at gemme filer, eftersom cloud baseret tjenester sikrer at alt kommunikation og samarbejde gemmes.

I Outlook som del af din cloudstorage, har vi skrevet om ændringer i 2023 der muligvis berører din mail eller kalender.

Læs mere her:

Kunstig intelligens og samspillet mellem Microsoft 365

En af de mest forbløffende aspekter ved Microsoft 365 i denne tid, er dets evne til at indkooporere kunstig intelligens. Hvorfor vi spår at Copilot vil blive praktiseret i hverdagsarbejdet, som vi allerede har set ChatGPT blevet undersøgt til almen brug.

Kunstig intelligens kan virke hastig i et automatiseringen og accelerationen af arbejdsopgaver.

Vi tænker bemærkelsesværdigt og optimistisk om det, et eksempel er netop Microsoft 365 Copilot.

Denne teknologi forener kunstig intelligens med Microsofts omfattende udbud af værktøjer.

Copilot bliver en funktion der vil foreslå kodning, hjælpe med dokumentoprettelse og hvad end du foreslår og instruerer den om. Din egen søgemaskine i realtid, som gør at du ikke skal klikke dig igennem uanede faner for at finde frem til svar.

MS365 Copilot er resultatet af samarbejdet mellem Microsoft 365 og OpenAI, designet til at hjælpe professionelle og almindelige brugere til en bred vifte af opgaver.

Det er en spændende udvikling for samspillet mellem mennesker og maskiner. Mens der er udfordringer og etiske spørgsmål der skal overvejes, ser vi et potentiale som er gavnligt og af uimodståelig kvalitet.

Vi har skrevet om Copilots integration i dine velkendte applikationer

Læs mere om det her:

Microsoft 365: Skybaseret lagring & skræddersyet løsninger til virksomheder

Vi har nævnt hvordan cloud baseret tjenester styrker samarbejdet, og med det vil vi uddybe fordelen det har for dit arbejdsliv.

I et digitaliseret virksomhedsmiljø, er skybaseret lagring blevet afgørende for sikkerhed, samarbejde og produktivitet.

Nok er MS365 en pakke af værktøjer og apps, men det har også inkorporeret aspekter der omfatter og imødekommer virksomheder behov, nemlig skybaseret lagring og skræddersyet løsninger.

Microsoft 365 er drevet af skyen, altså en cloudbaseret løsning med store fordele. Det giver netop brugerne adgang til dokumenter og filer overalt og via enhver enhed.

Det er en fordel, når medarbejdere har behov for fleksibilitet, især for de som arbejder remote.

Fleksibilitet, mobilitet og problemfri deling af filer og data, giver virksomheder klarhed og muliggør deling af filer, organisering og tryghed ved at trykke ‘Gem’.

 

En skræddersyet løsning kan se ud på forskellige måder, afhængigt af virksomhedens krav og behov.

Det kunne netop være oprettelse af Microsoft Teams til arbejdspladsen, med kanaler til projekter, afdelinger og et bredt samarbejde.

Det kunne være en skræddersyet integration med SharePoint, der sikrer en organiseret dokumentdatabase.

Uanset hvilken løsning der egnes, viser Microsoft 365 hvordan appen netop tilpasses så det ikke føles som hverken for meget eller for lidt.

Ikke desto mindre, er digital sikkerhed også vigtig når vi har med mange data og oplysninger at gøre.

Til det har vi skrevet om Microsoft Defender for Business

Du kan læse mere her:

Microsoft 365 kan tilpasses virksomhedens størrelse og behov.

De er desuden mulighed for at integrere tredjepartsapps, udvikle løsninger baseret på brugerbehov, samt sikkerhed og adgangsstyring.

Vores spidskompetence er Microsoft 365, Teams, Power Apps og Azure

Har du spørgsmål og behov for en løsning, så er vi altid klar med sparring og hjælp!