Slutningen på Windows 10 og mulighederne i Windows 11

Fremtiden med Windows

Windows kender vi som det dominerende operativsystem, der har formet vores digitale verden.

Fra de tidlige dage med Windows 95, der introducerede os for Start-menuen, til Windows XP, der blev en af de mest elskede versioner, og til Windows 10, der bragte os tilbage til vores rødder med en forbedret Start-menu. Og som de mange versioner der ellers har været, er vi nu i gang med Windows 11.

Windows er ikke bare et operativsystem, det er en del af vores daglige liv, på arbejdet og i hjemmet, forbinder Windows os til at søge, udforske og oprette alverdens brugsfunktioner. 

Til Windows 11 ser vi opdateringerne omhandlende kunstige intelligente løsninger, eftersom Microsoft arbejder på deres AI integration igennem Copilot.

Copilot i Windows kan hjælpe dig med at justere din PC’s indstillinger, organisere vinduer, og generelt spare dig tid ved at udføre tidskrævende manuelle opgaver. 

Microsoft stopper supporten af Windows 10 d. 14 oktober 2025

Windows 10 solnedgang nærmer sig tiden hvor den ikke står op igen.

Læser man Microsofts Support dokument, kommer det ikke som en overraskelse at produktet nærmer sig sin slutning. 

I 2025 vil Windows 10 være et årti gammelt, og i takt med teknologiens hastige udvikling er nye styresystemer der matcher brugsbehov nødvendige.

Med mindre end to år tilbage, ovenpå 10 succesfulde år, vil de Windows 10 enheder vi har, ikke længere få den vante gratis support af Microsoft, samt sikkerhedsopdateringer til det ellers elskede styresystem.

Det efterleder visse virksomheder med afgørende valg om opgraderinger af enheder.

Det kan blive en ressourcekrævende opgave at vedligeholde support til flere forældede operativsystemer, selv for Microsoft giganten og partner selskaber.

Den nuværende version, 22H2, bliver dermed den sidste af sin slags – alle udgivelser vil fortsat være understøttet med månedlige sikkerhedsopdateringer frem til denne dato.

Windows 11 - en frisk start på Microsoft's Operativsystem

Nu hvor deadlinen nærmer sig, er der tre valg for virksomheder og organisationer at overveje:

 
  • Valget om at integrere Windows 11 i dit arbejdsliv. Microsofts anbefalede valg mod en sikker fremtid, er at skifte til det nye operativsystem, med nydesignet brugerflade, forbedret ydeevne og forstærket sikkerhedsfunktioner. De gratise opdateringer tjener stadig det formål, at give ro i sindet for brugerne ved at vide sit system er beskyttet, samt at nyde forbedret funktioner som Microsoft ruller dem ud. 

 

  • Valget om at beholde Windows 10 (nu med betaling). Har man ikke ressourcerne på nuværende tidspunkt til opgradering af enheder, er en anden mulighed at fortsætte med dit nuværende operativsystem, bevare dine kendte arbejdsgange og undgå potentielle problemer med softwarekompatibilitet. Men vi vil gøre dig opmærksom på de betalte sikkerhedsopdateringer, som vil blive tilbudt efter 2025.. Stadig med uklarhed om abonnementsmodel og fast pris. 

 

  • Valget om at beholde Windows 10 (uden betaling). En mere risikabel vej eftersom manglende opdateringer kan gøre dit system sårbart over for cyberangreb og sikkerhedsbrud. Et gratis valg men som på sigt kan koste dyrt, hvor selv tekniske eksperter som os, vil have begrænsede mulgiheder for at assistere med uopdaterede systemer. 

Der er flere grunde til, at du måske vil overveje at opgradere til Windows 11

  1. Ny og moderne interface der er tilpasset og optimeret til den nyeste PC-hardware.
  2. Forbedrede inkluderede apps: Media Player til at afspille filer, Clipchamp eller Fotos til at redigere videoer, og Ur-appen med en fokus indstilling til at kunne fokusere på arbejde. Notesblok, Paint og Lommeregner er alle også opdateret.
  3. En bedre løsning til at screenshotte eller lave udklip af skærmen (Windows knap+Shift+).
  4. Snap Layouts, til at arrangere dine vinduer på skrivebordet – så et vindue foreksempel fylder halvdelen af skærmen.
  5. Widgets er tilbage med nyheder, vejret, Outlook og mere som er lettere at tilpasse dine behov.
  6. Bedre sikkerhed i forhold til Windows 10, og dobbelt så god til at modstå malware .
  7. Forbedret brug af flere skriveborde eller skærme.
Selvom at oktober måned i 2025 synes at være langt væk, så kender vi følelsen af at tiden alligevel pludselig står for døren.
 
Det er værd at overveje sin virksomheds behov, budget og softwarekompatibilitet før et valg træffes.
 
En planlægning for det vi ved fremtiden bringer, er nøglen til ikke at blive overfuset af teknologien.
 
Mangler du sparring og et overblik over opgraderingsmuligheder, så er vi her for at hjælpe!

Vis menu