Det nye Teams rummer nye muligheder i Microsoft 365

alt="Teams logo"

Microsoft 365 Teams

Det nye Teams beskrives af Microsoft som gentænkt fra bunden med fokus på højere ydeevne.

Hurtigere, simplere, smartere og mere fleksibelt er de ord der beskriver en fremtidig bedre oplevelse af apps og for brugere i Teams.

Det nye Teams er i gennemsnit to gange hurtigere til at loade, til at tilslutte møder og til at skifte mellem chat og kanaler.

Der er helt op til 50% mindre hukommelsebrug og diskpladsbehov end ved brug af det klassiske Teams.

Din nuværende eller tidligere Teams app, vil fremover blive kendt som ‘Microsoft Teams classic’.

I artiklen dykker vi ned i opdateringer til Teams, hvordan AI integreres i Teams via Copilot, nye og forældede funktioner og hvordan du allerede nu opgraderer til det nye Teams.

I takt med at virksomheder ønsker at sikre, at AI fremadrettet spiller en vigtig rolle i arbejdslivet, er Teams fremtid en del af Microsofts 365 gradvise udrulning af Copilot. Hvad kan vi så forvente af denne spændende udvikling?

Hvad er sket siden sidst

Microsoft annoncerece i Marts 2023 en ny version af Teams, og har fungeret som tilbud for udvalgte at teste de nye funktioner.

Du har måske allerede valgt prøveversionen af det nye Teams, men ellers blev det gjort generelt tilgængeligt d. 5 oktober 2023.

Du vil automatisk blive opgraderet til det nye Teams i de kommende måneder, frem mod årsskiftet – kig efter ‘Prøv det nye Teams’ øverst til venstre i appen for selv at opgradere.

Teams er appen mange af os blev bekendte med under en hjemsendelsestid.

Men i dag bruges programmet dagligt som værktøj til forskellige arbejdsopgaver og som kommunikationsplatform selv på kontoret. Et samlingssted for dig, dine kolleager og de Microsoft 365 apps i har behov for.

Copilot i Teams

Microsoft har givet et yderligere indblik i, hvordan Copilot assistenten vil spille en rolle i Teams. 

Det hovedsagelige som Copilot tilbyder er et produktivitets og effektivitetsløft, så ledere og medarbejdere kan arbejde sig igennem de kedelige administrative og organisatoriske opgaver, der ellers ville stoppe og hindre en arbejdsdag.

Forhåbentlig bliver AI løsningen hvor din personlige Copilot assistent kan frigøre mere tid, og give dig overskud til opgaver der faktisk betyder noget.

Vi får stadig Copilot fodret i små bider, og i forhold til hvad det vil betyde for vores daglige arbejde i Microsoft 365 universet, men Microsoft har selv udtalt følgende:

Copilot i Microsoft Teams hjælper brugerne med at holde styr på alle deres oplysninger i chat, møder og opkald

Microsoft kalder det også for en ny æra hvad angår videokonferencer. Det vil betyde en mere strømlinet arbejdsproces på diverse platforme som du ellers benytter.

Copilot vil kunne analysere chats og opkald og give referat eller opsummere de vigtigste punkter, uenigheder/enigheder og beslutninger – som du kan samle op på efter mødet.

Som Teams bruger kan du spørge din Copilot om hjælp, frem for selv at søge rundt mellem mapper, kontakter og filer og tilbyde dig hurtigere adgang og indsigt i hvad end dit spørgsmål var.

Kan du ikke komme på et specifikt spørgsmål, men gerne vil bruge Copilot til at føre dig videre, så er den kunstige intelligens et skridt foran dig!

Copilot vil præsentere dig for en række forslag, baseret på sandsynlighed ud fra dine seneste møder, tidligere spørgsmål, hyppigst brugte filer eller mest kontaktede personer. Din personlige assistent er der for at hjælpe dig, den kommer ikke til at gå på tværs af områder du ikke har oplyst eller har givet adgang til.

Hvornår kan vi forvente Copilot i Teams?

Allerede inden for de næste par uger vil udrulningen begynde, med en startdato cirka i begyndelsen af november 2023.

Med udgivelsen vil den være bredt tilgængelig for Teams brugere på både Windows desktop og web, Mac, Android og iOS.

Tilføjelser og manglende understøttelse i det nye Teams

Tilføjelserne

 • En enklere oplevelse med færre klik – med en mere personlig tilpasning, har både Windows og Mac brugere mere kontrol over brugergrænsefladen. F.eks. dine systemindstillinger, lys eller mørk tilstand, farvepaletter og bedre sensitivitet support. Du får et bedre overblik over beskeder og notifikationer med nye funktioner.
 • Øget tilgængelighed og brugervenlighed – en mere inkluderende arbejdsform for brugere af tasturgenveje eller skærmlæsere.
 • MTO (Multi-tenant organizations) – evnen til samarbejde ud over grænser og på tværs af organisationer. Arbejd sammen med folk fra forskellige virksomheder, som var i en del af samme organisation. 
 • MTMA (Multi-tenant, multi account) – evnen til at have flere konto i spil samtidigt, uden at skulle logge ind og ud hele tiden. At være tilmeldt flere konti, i flere organisationer har aldrig synes mere problemfrit. 
 • En smartere Team App – det nye Teams anser vi for fundamentet for Microsoft 365 AI udvidelser af Copilot. 

Hvad som ikke understøttes 

 • Ekstern autentificering – det understøttes ikke i det nye Teams, vi anbefaler derfor også at du bruger en godkendelse ved hjælp af tredjepart eller appen i den klassiske Teams
 • Beskedudvidelser – kan ikke fremkaldes fra Teams søgefeltet i det nye Teams
 • Personlige statiske faner – dette understøttes ikke i én til en samtaler med bots i det nye Teams. Du kan åbne din app fra app-linjen i Teams og se personlige statiske faner.
 • Placerings- og medie-API’er – dette understøttes ikke i det nye Teams.
 • API’erne: GetMruTabInstances & GetTabInstances – understøttes ikke i det nye Teams. 
 • Pinning og unpinning af Apps – understøttes ikke i det nye Teams hvor du normalt kender det fra vesntre side af appen.
 • DevTools – er ikke understøttet i det nye Teams. 

Teams funktionsparitet

Den nye Teams-klient anvender Evergreen-versionen af Microsoft Edge WebView2 – sådan sikres Team at være up to date og sikker.

Det nye Teams understøtter stort set alle de samme funktioner som det klassiske Teams – og visse tekniske opdateringer såsom:

 • Brugerdefinerede line-of-business-apps – At kunne tilføje brugerspecifikke apps, efter organisationers behov
 • Tredjepartsapps – Teams kan nu fungere med apps fra tredjepartsudviklere
 • Breakout rooms – Den velkendte funktion der kan opdele møder i mindre grupper.
 • 7×7 video – Møder kan have op til 49 deltagere i videokonference
 • Opkaldskøer – Den nyttige funktion til oprettelse af køer, f.eks. til kundesupport og lignende kontakt.
 • PSTN-opkald – Muligheden for opkald fra og til fastnet- og mobiltelefoner via Teams.
 • Kontekstsøgning – At søge i chats og kanaler, efter nøgleord og begreber (Med Copilot bliver denne funktion endnu lettere for den enkelte bruger)
 • Krydspostning af kanalsamtale – at referere eller henvise til anden samtale/meddelelse fra forskellige kanaler.

For en blid og overskuelig overgang, har udrulningen af det nye Teams været uden migrering.

Hurtigt og problemfrit kan du fortsætte dit arbejde på normalvis inden den automatiske opgradering. 

Vi har nu forklaret hvorfor vi anbefaler at prioritere det nye Teams allerede nu!

Nye funktioner, muligheder og forbedringer venter på os, som ikke vil være tilgængelige i det klassiske Teams. 

De nye fremskridt siden lanceringen af det nye Teams til offentlig brug, betyder ydeevne af høj kvalitet, samt mere pålidelighed, sikkerhed og IT-styring for at du som bruger føler dig tryg imens dine behov og krav opfyldes af værktøjet.

Vi sidder klar til at hjælpe dig i processen med det nye Teams!


Vis menu