Office 365 backup – har du tænkt på det?

Har du kontrol over dine Office 365-data? Har du adgang til alle de ting, du har brug for?

Hos A-one Solutions, hører vi tit svaret: “Selvfølgelig har jeg det” eller “Microsoft tager sig af det hele.”

Men hvis du virkelig tænker det igennem – er du så sikker?

Microsoft tager sig af en hel del, og yder en god service til deres kunder. Infrastruktur og ”oppetid” er et godt varemærke når det gælder Office 365.

Men der er en misforståelse når det kommer til sikkerhedskopiering, af dine data. For Microsoft lader dig have ansvaret for dine data. Som Microsoft siger: Med Office 365 ejer du din data og kontrollerer den.

Derfor er der flere kunder som har særlige behov til backup, som ikke er dækket nok af den datagenskabelse der er en del af Office 365.

Den store misforståelse

Misforståelsen falder mellem Microsofts opfattede ansvar og brugerens faktiske ansvar for beskyttelse og langvarig tilbageholdelse af deres Office 365-data.

Den sikkerhedskopiering og genoprettelighed, som Microsoft giver, og hvad brugerne antager, at de får, er ofte forskellige.

Microsoft Office 365 tilbyder sikkerhedskopiering mod egne fejl, som ofte misforstås for backup. Backup finder sted, når der laves en historisk kopi af data som derefter gemmes et andet sted.

Det er dog vigtigt, at du har direkte adgang til og kontrol over denne backup. Så hvis data går tabt, ved et uheld, kan du hurtigt genoprette. Backup beskytter også mod fejl på stedet eller hardware, så hvis der er et infrastrukturnedbrud, vil dine brugere forblive produktive og ofte uvidende om disse underliggende problemer.

Skal du vælge en Backup af din Office 365 konto? Her er 5 grunde:

# 1 Utilsigtet sletning

Hvis du sletter en bruger, uanset om du mener det eller ej, gentages denne sletning på tværs af netværket sammen med sletningen af deres personlige SharePoint-websted og deres OneDrive-data.

Når du sletter en bruger permanent – ved en ”hard delete” – f.eks. for at rense fra postkassedatabasen helt er dette uopretteligt. En backup løsning kan hjælpe i denne situation.

# 2 Interne sikkerhedstrusler

Virksomheder oplever ofte trusler indefra, og de sker hyppigere, end du tror. Organisationer bliver offer for trusler fra deres helt egne medarbejdere, både bevidst og utilsigtet.

Adgang til filer og kontakter ændres så hurtigt, det kan være svært at holde øje med dem alle. Ikke mindst hvis du skal have tillid til medarbejderne og ikke begrænse dem.

Microsoft har ingen mulighed for at kende forskellen mellem en almindelig bruger og en afsluttet medarbejder, der forsøger at slette vigtige virksomhedsdata, inden de afgår.

# 3 Eksterne sikkerhedstrusler

Malware og virus som ransomware, har gjort alvorlige skader på organisationer over hele kloden.

Eksterne trusler kan snige sig ind via e-mails og vedhæftede filer, og det er ikke altid nok at uddanne brugerne om, hvad man skal kigge efter – især når de inficerede meddelelser virker så overbevisende.

#4 Retslige krav

Nogle gange skal du uventet hente e-mails, filer eller andre typer data i forbindelse med juridiske handlinger.

Hvis du for eksempel sletter en bruger, bliver deres egen postkasse, personlige SharePoint-websted og OneDrive-konto også slettet.

Juridiske krav, overholdelseskrav og adgangsregler varierer mellem brancher og lande, men bøder, straffe og juridiske tvister er tre ting, du ikke har plads til på din opgaveliste.

# 5 har du dine data i en hybrid løsning eller er i overgangen mellem en lokal og en Office 365

Organisationer, der implementerer Office 365, har typisk brug for et overgangsvindue mellem eksempelvis lokal Exchange og Office 365 Exchange Online.

Nogle tilføjer endda ekstra fleksibilitet og yderligere kontrol i denne overgang. Disse hybrid e-mail-implementeringer er fælles, men udgør yderligere ledelsesmæssige udfordringer.

Den rigtige Office 365 backup løsning skal kunne håndtere hybrid-e-mail-implementeringer og behandle udvekslingsdata ens, hvilket gør kildens placering irrelevant.

Måske har du allerede tænkt disse udfordringer ind i jeres scenarie. Måske har du ikke?

Hos A-one Solution har vi ”A-one Office 365 Backup” som giver dig en traditionel backup af al din data I Office 365

”A-one Office 365 Backup” giver dig mulighed for sikkert at sikkerhedskopiere Office 365 og:

  • Beskytte dine Office 365-data fra utilsigtet sletning, sikkerhedstrusler og retentionspolitiske huller
  • Genoprette hurtigt individuelle Office 365-genstande og -filer med branchens førende backup løsning.
  • Alt overholdes af de lovlige krav der skal være med en effektiv Office 365 backup.

Kom i gang med det samme – vi hjælper dig i mål!

Ved at klikke på "Send" bekræfter jeg, at jeg har læst og accepterer betingelserne beskrevet i datapolitikken. Jeg giver hermed mit udtrykkelige samtykke til, at mine personoplysninger må behandles i overensstemmelse med disse vilkår.


Vis menu