Copilot-tast i Windows

Microsoft fortsætter farten med Copilot - ny tastaturtast i vente

Microsoft begynder året med nyheden om en ny tastaturknap, som led i kunstig intelligens fremtidige og lette tilgængelighed.

En såkaldt Copilot knap, der spås at enten ville blive placeret ved siden af mellemrums-knappen, eller erstatte den højre CTRL-knap (eller menu knappen).

Selvom mange benytter sig af apps og værktøjer via internettet på mobil enheder, så er det kun på bærbare Windows PC’er og eksterne tastaturer, som firmaer producerer, at knappen som genvej bliver en del af designet. 

Så hvad er den nye kunstige intelligens kaldet Copilot, vi har skrevet om forventningerne til fremtidens brug af AI her: 

Første ændring af tastatur siden 90’erne

At Microsoft udvikler en karikatur-knap er ikke overaskende.  Både Apple, med deres Command knap, og Google, med deres søgefunktion på Chromebooks, er eksempler på virksomheders skræddersyede knapper til lette brugsfunktioner.  
 

Tastaturets nye design, er Microsofts største ændring siden 1990’erne, hvor Windows knappen blev tilføjet og har haft fast plads lige siden.

Som vores helt personlige kunstige intelligente løsning, er hensigten ved ét tryk, at kunne hidkalde din AI chatbot-assistent, Copilot.

Du kan se en kort illustration af den forventede knap herunder:  

Med al forandring kommer skepsis og naturlig undren; har vi brug for det, når Copilot stadig er så nyt et tiltag? Mister vi en anden knap til fordel for Copilot? Hvornår bliver tastaturer produceret med Copilot ikonet? 

Inden du har Copilot i sin fulde form på din computer, kan du benytte og teste Copilots chatbot.

Copilot er allerede integreret i Windows i et land som USA, som også bliver modtagerne af de første tastaturer med den nye knap, allerede inden for de næste par måneder.

Men generelt set, vil den næste generationen af tastaturer inkludere en Copilot knap.

Inden at Copilot er fuldt tilgængelig i Danmark, og har man på sigt et tastatur med knappen, vil tasten i stedet åbne en normal Windows søgning i eksempelvis Microsoft Edge.

Hvilke PC manufakturer som tilføjer knappen, i takt med Microsofts Windows udvidelse er uvist, men historisk er andre producenter fulgt med Windows-knappen strømmen, og kan på sigt være nødt til det samme, nu med Copilot knappen. 

 


Vis menu