Sikkerhed

Din sikkerhed

IT-sikkerhed er i vores optik et element i hverdagen, man ikke må gå på kompromis med.

I dag er datasikkerhed et vidt begreb. Vi gør vores bedste, for at gøre det så enkelt og let, som muligt. Vi hjælper bl.a. brugere med at agere på mail og sociale medier på en måde, som eliminerer mange risici.

Vores systematiske overvågning fanger langt de fleste uregelmæssigheder og vi kan derfor forebygge sikkerheden omkring dine data.
I vores rådgivning er sikkerhed altid et vigtigt punkt. Fortæl os, hvordan du vil arbejde, så finder vi den rigtige pakke, hvor både mobilitet og sikkerhed er i top.

Vi er parate, når du har brug for vores support og vi har bolden, indtil opgaven er løst.

 

Ransomware, Phishing og Malware er en af de største trusler netop nu!

Vi oplever hyppigt og desværre i stigende grad, at vi bliver ”lokket” til at blive ofre for IT-kriminelle. Ja, det er desværre vores egen adfærd der gør, at vi bliver ofre – hvilket jo er skræmmende.

I den senere tid har vi set en stigning i angreb af især ransomeware og malware, som typisk kommer via e-mail, besøg på hjemmesider eller via download af eksempelvis programmer.

Ransomware er nok den, som pt. giver flest udfordringer, da ens filer og data oftest bliver krypteret og kun åbnes igen mod betaling af løsepenge.

Gældende for alle typer er : åben ALDRIG mails fra nogen, som du ikke kender. Benyt eller klik ALDRIG på fremmede links og åben ALDRIG vedhæftede filer. Vær samtidig altid kritisk over for mails fra dem du kender – du ved jo ikke, om de er blevet angrebet.

Vi ser ofte, at store firmaer bliver misbrugt i udbredelsen af eksempelvis ransomware. For det meste misbruges virksomhedens navn i mails til dig. Det kunne være fra :

  • Anerkendte banker
  • Nets
  • Fragtfirmaer (ofte med link til et fragtbrev eller levering af pakke)
  • SKAT og andre offentlige institutioner
  • Webshops
  • Og mange flere…

Ofte kræver det et godt kendskab til IT for at se, at det er en skadelig mail. I andre tilfælde er de fyldt med stavefejl og andre fejl. Men gældende for dem alle er, at det kræver en handling fra os som brugere/læsere af mailen – et enkelt klik på et link er nok, så er skaden sket.

I dag er der også en rigtig god grund til at være påpasselig med links eller downloads fra sociale medier. Eksempelvis kan man nemt blive ledt videre til en tvivlsom hjemmeside, blot fordi man skal se et ”sjovt” billede.

Er uheldet ude, så forsøg ikke at løse det selv. Får du et ”popup-vindue” frem på skærmen (som ikke burde være der), så tryk ikke på noget, hverken ”det røde kryds”, ”annuller” etc. – ring i stedet til os med det samme.

Tag os gerne med på råd inden skaden sker og vi afholder gerne workshops med jeres medarbejdere omkring adfærd og sund fornuft i den digitale verden. Mulighederne er mange og vi er til for at hjælpe dig.


Vis menu